mandag 14. januar 2013

Nivå 2


Nivå 2 

Her har vi lagt til oss gode vaner når det gjelder valg av middag, fisk en gang i uken og stort sett kjøtt eller kylling med grønnsaker og eventuelt litt ris, pasta eller potet. Trening en eller to ganger i uken. 

Det som kan fort skje er at vi blir sittende fast på dette nivået. Livet er ok, helsa er sånn passe og det er vanskelig å se hvordan man skal få tid til noe mer. 
MEN - Det er mulig. 
Alle har ulik hverdag, ulik hjemmesituasjon og ulik kropp og type. Men noen enkle grep kan skape forskjell. 
  1. Trapp ned på karbohydrater. TRENGER du 7 poteter? Nei. Du kan velge å spise mer brokkoli og kutte ut 3 stykker. I stedet for å drikke kartong juice, drikk ett glass og drikk mer vann. Er du en av de som spiser 2 brødskiver til frokost, 2 til lunsj og 2 til kvelds? Hva med å bytte ut det ene eller to av de måltidene med omelett, smoothie eller salat. Og det du spiser av brød, ris, pasta - Velg det grove. Karbohydrater, og da spesielt loff, sukkerholdige drikker og en del frukt er ikke snille med blodsukkeret ditt og lar det øke noe voldsomt. Det er ikke bra for kroppen og du kan risikere å få en nedtur raskt etterpå som kan oppleves som trøtthet, slapp og uvel. Noen lever i konstant berg og dal bane uten å vite det, fordi de er så vant til det. Spiser du fett og proteiner, så kan du rette opp denne opp og ned turen og få mer balansert blodsukker. Som tar oss til neste punkt..
  2. Ha altid en proteinkilde i måltidene dine. Om det er i form av egg, ost, kjøttpålegg, cottage cheese, meieriprodukter - så lenge det er noe. 
  3. Få kartlagt treningen din. Har du ett mål så bør du få planlagt det du skal gjøre, og holde en dagbok over det samtidig. Du kan gjøre det på egen hånd ved å klikke deg på nettet, bøker eller kjøpe deg PT timer. Dagboken hjelpder å se fremgangen din og det blir vanskelig å skippe trening du har skrevet ned i boken din som en avtale. Prøv å varier treningen din og få med deg styrketrening, utholdenhetstrening og noe bevegelighet eller stretching, eventuelt yoga.   

Dette er hvertfall en start. Og du er på vei :) 
Husk - ett trinn om gangen, dag for dag. 
Ingen kommentarer: