mandag 25. februar 2013

"Jeg vil bli stram og fit"

Dette hører jeg nesten hver dag.. IKKE ta det personlig om du har sagt nøyaktig dette selv og det er ditt mål med treningen. Beklager, i frykt for å tråkke på noen tær her.. men det er ikke ett mål.
Det er en motivasjon ja, men ikke ett spesifikt mål. Det er ikke målbart, ikke noe du kan en dag si til deg selv: Jeg klarte det. Jeg er i mål. Over streken. Skal treningen din, livsstils endringen din være målbar så trenger du ett mål. Uten et mål så står du og fomler i mørket uten lommelykt og vet ikke om det er ett håndtak du finner eller noe uhyggelig som kan falle på deg, og i verste fall skade deg. 

Ett mål kan være så stort som at du vil klare 150 kg i benkpress, løpe Oslo maraton eller takle Mount Everest. Men det kan også være å komme deg etter en kneoperasjon slik du kan begynne å gå igjen, klare en kroppsheving eller komme deg ned i spagaten. 
Ja, alle ting som du kan SE, er ett mål. Og deretter legger du opp treningen din. Når målet ditt er å se mer "toned" eller "sculpted" så er du ikke ærlig med deg selv, og du tørr ikke møte det som venter deg. Hvis du sier: "Jeg skal ned 10 kg", så har du tatt det største steget. Du har lagt ett press på deg, du er på startstreken og klar til å se det i øynene. 
Det kan være skummelt å si de ordene du har tenkt inni deg i lang tid. Innse at du vil egentlig være på ett annet sted enn der du er. Ditt ønske er å delta i triatlon, men du er redd venna dine vil bare le av deg hvis du sier det høyt. Mange av oss går med slike ønsker og drømmer, uten å tørre innrømme det.
Men hvem andre gjør det for deg? Hvem andre skal løpe den tiden, svømme den lengden eller løfte den tyngden? 
Pek tilbake og le. Og for deg selv, ta kontroll. Med planlegging, med innsats og motivasjonen du har inni deg - så klarer du det. 

Ta første steget. Skriv målet ditt på en lapp, brett det sammen og legg det i lommeboken. Ta den opp i ny og ne, for å minne deg selv på det. 
KJØR PÅ! 

Ingen kommentarer: