onsdag 13. februar 2013

Hva holder deg igjen?

Jeg leser en veldig bra og smart bok for tiden som ble anbefalt på Alwyn Cosgrove sin hjemmeside som heter The Four Agreements: A Practical Guide to Personal Freedom (A Toltec Wisdom Book)
Den handler om tankegang, mye man egentlig vet, men er ubevisst på - og det skjer noe i hodet til en når det du vet står svart på hvitt, og det er som teksten er skrevet til deg. Du er så BUSTED.

Vi mennesker er flinke å holde oss selv igjen, og faktisk er vi selv våre største mobbere. Vi snakker ned til oss selv, tenker negativt og forteller oss selv at vi ikke klarer. Det er din overbevisning. Ikke din sannhet.

Dette gjelder for oss generelt, men jeg har lyst til å snu dette mot trening. Veldig mange klarer å dra ned sitt eget humør før de går inn døren på treningssenteret. Forteller til seg selv at de ikke tilhører slikt sted, at de må begynne å spise sunt først og gå litt på ski. De er nysgjerrige, og de har lyst til å komme i kontakt med flere mennesker som har det helt likt som seg selv.. men har overbevist seg selv at de har ingen ting der å gjøre. 
Hvem tror du er mest motiverende til sunn livsstil - mennesker som vil det samme som deg eller hun bak isdisken som spørr om du vil ha to eller tre kuler? Og strø.. og saus... og kjeks...

Jeg husker fortsatt mine første steg inn på ett treningssenter. Jeg hadde med meg mamma sine joggesko som var 3 nr for store, ingen sports bh (det er vondt å trene i vanlige bh) og holdt ut i 3 min av aerobic timen. Verste jeg har opplevd. Ever. 
Så jeg gikk inn i styrkesalen, satt meg på en maskin som så ut som ett romskip og følte alle glante på meg. Så kom ei dame som jobbet der, og nærmest ropte på meg. "Du hakke lov å trene i singlet! Gå og kle på dæ!" Jeg løp ut med tårer rennende ned kinnet.... 

Gikk 3 år før jeg turte å sette en fot inn igjen på slikt sted. Da kom det herlige mennesker som hjalp meg og jeg fikk det jeg mener er riktig "behandling". Å bli sett, for den jeg er. 

Men det steget før du er inne, må du gjøre selv. Du er bra nok. Du kan få det til. Det er ditt liv, din helse, din kropp og ditt valg. Det er ingen du unskylder deg for, unntatt deg selv. 
Mener ikke du skal løpe med smerter i knærne, men kan nesten garantere at de trenger bare bli sterke og vant til aktivitet. 

Det er meningen at du skal starte "på bunn". Det er derfor det heter "bedre form", "oppover bakke", "sterkere" - det er fordi nivået skal peke oppover. Tenk over at du som starter på skrætsj kan faktisk få BEDRE resultater enn de som har gjort dette hele livet. Din læringskurve blir enorm! Din mestring blir større og din opplevelse blir sterkere! 
Og jeg lover - du vil sette SÅ mye mer pris på livet og hverdagen. 

Slutt å finn på grunner til at du ikke skal trene... 

Kom deg opp! Gi meg 1 god grunn til at du ikke skal ta vare på deg selv....................... 1 kommentar:

Anonym sa...

Heeeelllppppp !!!! du har sååå retttt :):)
Mamma