onsdag 22. januar 2014

Peanøtt smoothie

Til jul fikk jeg min nye bestevenn - NutriBullet. Det er en mini "blender" som gjør det lett å blande ALT sammen. Grønt, frukt, nøtter, is osv. Man kan lage smotthie, guacamole, kverne kaffe, barnemat og masse mer. Gå inn på deres nettside for å se. Kan kjøpes på tv shop. I know! Tv shop har mer enn bare søppel treningsutstyr :D  

                                                                                        Bildet er tatt fra thevictoriagalaxy.blogspot.com 

Jeg har brukt den en til to ganger om dagen, mest til smoothies. Testet ut en gang å lage bjørnebær saus til pannekaker, funka supert. 

Til de som sliter med å få i seg nok frukt og grønt om dagen, tipper det egentlig gjelder de fleste, så er denne genial! 
Er glad i juice maskinen min og, men den har så mange deler å vaske. Denne her er det kun underdelen med selve bladene, og så bruker du koppen til å drikke ifra. Det gjør det også lett å lage enkelt porsjoner. 
Husk bare at selv om smoothies er sunt og godt, så kan man også lett havne høyt på kalori innhold. Har du juice, yogurt (spesielt de med smak) is, nøtter, protein pulver og/eller havregryn i tillegg til bær og frukt - så kan du lett havne mellom 300-400 kalorier. Det er sunne og gode kalorier, men de er fortsatt med i tallet ditt for dagen. 

Og den jeg lagde i dag er intet unntak. Fikk så lyst på noe søtt, så jeg lagde en fin bombe med hele 373 kalorier :P Men GOD var den!
Oppskrift er hentet her

1 banan
2 ss peanøttsmør (økologisk)
2 dl melk
1 ts honning
isbiter
NAMM! 
For de som lurer så ble den ca på:
35 gram karbohydrat
16 gram protein
18,5 gram fett

Tallene er hentet fra www.somebody.no 

En mettende start på dagen som holder lenge i magen. Man så klart dele oppskriften i to hvis man synes det blir for mye, men frokosten kan godt være kraftig - hvertfall hvis du har en lang formiddag på deg og må holde ut til lunsj uten mellommåltid. 

Ellers kan jeg også anbefale å blande:
1 dl frosne bær (uten sukker)
1,5 dl melk eller bare vann
Noen spinatblad
1 banan (for å gjøre smoothien søtere)
eventuelt protein pulver (1 scoop) for å få opp protein innholdet. Bruker da jordbærsmak

Den blir da på ca 200 kalorier, på en porsjon.
Da får du (med bjørnebær, blåbær og bringebær) ca
18,5 gram karbohydrater
25,5 gram protein
3,2 gram fett 


Hva man kan ha oppi er det kun fantasien som setter en stopper for. Prøv deg litt frem. Jeg har hatt en del runder med fysj og æsj (grapefrukt passer IKKE til alt), men det er slik man finner gode oppskrifter. Ellers følger det også med en bok til nutribulleten med masse oppskrifter. 

Enjoy :D 

-Ulz- 

Ingen kommentarer: