mandag 27. januar 2014

Kjære kunde på gruppetimer

Fra meg, som instruktør til kundene på timene mine. Å være gruppetreningsinstruktør er en fantastisk jobb. Jeg personlig mener det er en av de beste jobbene man kan ha. Det er utfordrende, både fysisk og mentalt og det er konstant noe å forbedre i yrket. 
Det er litt synd at det er en del mennesker som glemmer at dette er en jobb. Det er ikke bare en hobby som man hopper i en dag. Det tar lang tid å bli en god instruktør. En må være oppdatert faglig og på musikkfronten, du må kunne innholdet til timen din ut og inn slik at det er lett å hurtigjustere om du må (gruppen din kan endre seg) for fokuset bør ikke ligge på "hva kommer nest" - men "hvordan motiverer jeg kunden best mulig?" 
Det er tøft, men vanvittig moro!! For ett rush du får når alt klaffer, kundene smiler (som regel) og det skjer noe magisk i rommet. ÅH! Gåsehud :D Men jeg har ett lite ønske til kunden. Dette gjelder så klart ikke alle, men de som har en liten uvane. 

Når timen nærmer seg slutten, så er det alltid lagt inn nedtrapping og som regel en form for uttøy. 
Desverre er det veldig (veldig) mange som begynner å pakke sammen sakene sine og går før instruktøren har rukket å si "takk for i dag". 
Det kan diskuteres frem og tilbake om hvor effektivt det er å stå og tøye ut etter visse former for trening, men det er ikke kun derfor dette er lagt inn. Vi vil SE dere. Snakke med dere og komme med relevant informasjon, gi dere mentalt klapp på skulderen og få kontakt. 
Det er også viktig å få pulsen ned, spesielt etter en time der pulsen har vært høy og dette tar tid! For de som er godt trent bruker de kortere tid å komme ned i puls, men det er fortsatt viktig å gjøre det slik at restutisjonen blir kortere og at blodet blir omdirigert til hjertet og hjernen. 
Nå er vi en gruppe med masse forskellige mennesker, og vi må ta hensyn til alle som er der. De som begynner å pakke ned sakene, vasker av sykkelen og de som GÅR før timen er helt ferdig - VÆR så snill og unngå å gjøre dette til en vane. 
En ting er hvis du vet du har dårlig tid denne ene gangen, så si det til instruktøren på forhånd. 
Men dette gjelder neppe halve klassen. Det å stå igjen med halve gjengen på slutten og føle at man snakker til spøkelser er ikke særlig moro. Nedtrapping gjelder max 5 minutter. Det har du tid til! 
For respekt for de andre kundene og til instruktøren, ta deg tid til å bli igjen helt ut timen. 

Jeg synes en av de beste øyeblikkene er å se dere i øynene og si takk for timen, vi sees igjen neste uke:) 


- Ulz - 
Ingen kommentarer: