torsdag 6. februar 2014

Smart bruk av tid

Når jeg var sykemeldt i graviditeten, gikk mye av tiden til å være lat. Jeg så hele serier på netflix, leste litt, så på dokumenter, håndlaget alle julegavene og brukte tiden på alt og ingen ting. 

Nå som babyen er her, er det litt mindre tid til å bare være til. Selv om hun sover en del og jeg "venter". 
I går da jeg våknet hadde vi ikke internet før klokka var 15. Det slo meg da... hvor mye tid jeg eeegentlig bruker på nettet. Hvor mange timer jeg surfer rundt, som egentlig ikke gir meg noe som helst utbytte. 

Joda, rydde og vaske leiligheten - men den er så liten at det tar max en time. And then what? 
Har lest litt og, men hjernen min har tatt en time out når det gjelder å konsentrere seg.. merkelig det der. 

Så, jeg startet å analysere litt. Jeg gikk igjennom historikken min på nettet og krysset av det jeg så på som bortkasta. Se på uendelige mye youtube, lese sladder om kjendiser og fagstoff jeg glemmer neste dag (løpeteknikker, strekk i hamstring, fettcelle vekst...) kunne jeg blant annet krysse bort. Der hadde jeg ett "vindu" på 2 timer! Oh my god.
Ok, det er kanskje ikke mange som sitter hjemme om dagen. Men jeg tenkte generelt... 
Folk snakker om tidsklemma mye, og at de ikke rekker det de egentlig skulle gjerne ha gjort. Jeg kan umulig være den eneste som gjør ting som jeg strengt tatt ikke trengte å bruke tid på. 

Hvis du er en av dem, test dette ut på deg selv. Ta en typisk dag, analyser den time for time og se om du kan "luke" ut noe. 
I tillegg kan du lage deg en liste over de tinga du gjerne SKULLE ha gjort. Men la nå ikke den lista bli for lang Du skal ha tid til å puste imellom og noen ganger er det helt ok å ha tid og dager man ikke gjør noe fornuftig. Det ER fornuftig. 
Øvelsen skal ikke skape stress, men kanskje rydde litt opp i dagen din. Og så slipper du den dårlige samvittigheten som ligger bakerst i hodet og slår deg med kjevle, "Du burde...". 
Eller så kan du spørre deg selv innimellom: "Er dette noe jeg MÅ gjøre? Vil jeg bruke energien min på dette?"

Jeg skal hvertfall fortsette å gjøre dette: 

- Ulz - 
Ingen kommentarer: