mandag 11. mars 2013

Fly fugl!

Selv om jeg ligger flat på sofan for 3 dag på rad, med ett så tett hode at jeg må puste med åpen munn og se opp i taket.. så klarer jeg ikke la være tenke litt på jobb. 

Prøver å pugge nytt program til Body Balance, ett produkt som inneholder en mix av yoga, pilates og tai chi. Behagelig musikk og bruk av egen kropp - en type aktivitet jeg anbefaler de fleste å inkludere i treningsuka. 
Pga vi sitter mye i dagens samfunn, så blir mange av oss stive, spesielt i skulderpartiet, nakke, hofte, bakside lår og ryggsøyle. Dette kan øke risiko for skader, vi kan overbelaste "feil" muskulatur og det kan føre til betennelse. Gjør noe med det før det skjer. 
Ja, styrketrening gir deg sterke muskler, men hva skal du med sterke muskler hvis ikke kroppen din klarer å bruke de korrekt? 


Body Balance kommer fra Les mills som er en leverandør av gruppetrening med mange forskjellige produkter, levert til hele verden. De utdanner instruktører, og holder oss sertifisert gjennom oppdateringer og krav til workshops. Jeg er selv utdannet i flere av deres produkter, men per i dag underviser jeg kun i Body Balance. 
Jeg er utrolig glad i yoga. Det er personlig, pleiende og en avslappende aktivitet. Jeg ser ikke på det som trening, i mine øyne er det praktisering. Jeg skal komme tilbake til deffinisjoner av trening, aktivitet osv. i annet innlegg. 

Men - for de som synes yoga blir for rolig (du har egentlig bare godt av å ha det rolig iblant) eller kjedelig, så har vi Body Balance. Som går ett hakk kjappere, med musikk som hjelpemann, og variasjon i øvelser fra program til program (4 program per år). 

Neste program inkluderer noen øvelser som trigger utfordring og mestringsfølelse, noe alle bør teste ut i ny og ne. Det er så klart opp til hver enkelt, hva som er utfordrende. For noen vil det innebære å teste ut en time, eller lære seg å kjøre (for meg var det HUGE step). 
Men det er helt fantastisk hva som skjer innvendig når du står der, og får det til. 

Det er en øvelse i nyeste programmet som har kommet på flere program før, men jeg har aldri mestret det selv. Jeg ga opp faktisk. Fortalte kundene at de kunne gå for det, men gikk selv inn i neste alternativ. Ja da... slem instruktør. Men what to do? Jeg er bare ett menneske. Jeg trengte min tid.

Men nå... sist helg - så var det noe annet i hodet mitt som stilte seg inn. "Løft..Gjør" og... Jeg sto! 
Ikke heeelt perfekt, etter boka. Men jeg STÅR! Bildet forteller ikke hva som skjedde 1 min etter, da jeg hoppet av glede som en unge på juleaften. 
Denne posisjonen kalles Bird Pose. 

Så i min lykkerus prøvde jeg neste posisjon.. 2 på samme dag! Flying bird! 
ALT er mulig nå. Det sitter i hodet :) Tok meg bare.... 7 år, haha. Men det handler om å tørre, dette, feile.. igjen og igjen og igjen. 

For noen kommer det lett (gjelder ikke bare trening) og for andre må det jobbes. Men hva føles bedre? Det du klarer med en gang, eller det du jobber for å få til? 2 kommentarer:

Kari sa...

JIPPIIIII!!!!! GRATULERER!!!! Hærlig blogg Ulla =) Gopia!! Vi må seeees snart.. to do the shake!

ulla dahl sa...

Takk :D Og i like måte, likte fisken din ;)